Nganioni kreeg advies van Haller: "Het is goed hier"

12 juli 2015, 15:22

Naast Filip Bednarek, Andreas Ludwig en Rico Strieder werd Louis Nganioni deze week als aanwinst gepresenteerd bij FC Utrecht. De linksachter, een 19-jarige jeugdinternational van Frankrijk, kijkt uit naar zijn periode in de Domstad. Met Sébastien Haller treft hij er een landgenoot. Het toeval wil dat de twee Fransmannen elkaar al een tijdje kennen.

"De laatste jaren trok ik tijdens vakanties regelmatig met hem op", zegt Nganioni op de clubwebsite over Haller, die de aanwinst van Utrecht van advies voorzag. "Hij woonde vlak bij mij, in Frankrijk. Toen FC Utrecht zich voor me meldde, heb ik natuurlijk meteen contact met Seb gezocht. 'Het is goed hier', zei hij. Ik ben er nu nog maar net, maar ik kan nu al zeggen dat daar geen woord aan gelogen is. De mensen hier zijn vrolijk, aardig, open en gastvrij. Dat is fijn. Het maakt mijn aanpassing eenvoudiger."

Haller werd overgenomen van AJ Auxerre en deed het uitstekend in zijn eerste seizoen bij Utrecht. "Zijn naam zingt rond in Frankrijk", stelt Nganioni. "Hij komt op televisie, de kranten schrijven over hem. Dat krijg je, als je zo veel scoort", aldus de linksback. "Ik wil ook veel spelen in de Eredivisie. Het is mooi dat talenten hier de kans krijgen. De spelers hier zijn heel technisch. Er is veel snelheid, ook in het spel. En er wordt mooi gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen