Brands vol lof over PSV-jeugd: "Beste lichting ooit"

18 augustus 2015, 07:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens technisch directeur Marcel Brands ziet de toekomst van PSV er rooskleurig uit. De eigen jeugdopleiding staat op het punt om enkele toptalenten af te leveren, zegt hij in De Telegraaf.

Met Jeroen Zoet en Joshua Brenet stonden zaterdag tegen FC Groningen twee spelers uit de jeugd in de basis bij PSV, daarnaast zaten Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia op de bank. Daar tegenover staat dat Jong PSV de Jupiler League gestart is met twee overwinningen en PSV onder 19 ten koste van onder meer FC Barcelona de Otten Cup wist te winnen. "Daar ben ik net zo trots op als op onze 2-0 overwinning op FC Groningen van afgelopen weekeinde", zegt Brands in De Telegraaf over de winst van PSV onder 19. "Ik denk dat dit de sterkste 'onder negentien'-lichting is die we ooit hebben gehad. En dan deden jongens als Kenneth Paal, Sam Lammers en Jürich Carolina, die qua leeftijd nog in aanmerking komen voor dat team, niet eens mee."

Dat PSV desondanks onlangs nog miljoenen uittrok voor de komst van Hector Moreno, past volgens Brands in het plaatje dat hij met de club voor ogen heeft. "Je hebt ook ervaren spelers nodig aan de hand waarvan jonge verdedigers die er aankomen, zoals Jordy de Wijs en Suently Alberto, zich verder ontwikkelen. Ik weet zeker dat die jongens heel veel kunnen leren van een speler als Moreno", stelt de Eindhovense beleidsmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen