Feyenoord legt Elia vast: "Ervaring én kwaliteiten"

Ger
6 augustus 2015, 10:20   Bijgewerkt: 6 augustus 2015, 10:51

Feyenoord heeft de transfer van Eljero Elia beklonken. De 28-jarige aanvaller zette bij de Rotterdammers zijn krabbel onder een tweejarig contract. De van Werder Bremen afkomstige Elia krijgt bij Feyenoord het rugnummer 11 van de naar FC Basel vertrokken Jean-Paul Boëtius.

"Eljero kiest met Feyenoord nadrukkelijk voor de sportieve uitdaging", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van de Kuipbewoners. "Hij heeft de afgelopen jaren bij grote clubs in grote Europese competities gespeeld. Met die ervaring én met zijn kwaliteiten kan hij onze ploeg absoluut verder helpen. We zijn heel blij dat Eljero voor Feyenoord heeft gekozen."

Elia debuteerde in 2005 in de Eredivisie voor ADO Den Haag. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar FC Twente. In het buitenland volgden minder geslaagde avonturen bij Hamburger SV, Juventus en Werder Bremen. Tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen kwam de vluegelspeler op huurbasis uit voor Southampton.

Elia hoopt zich bij Feyenoord weer in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal. Hij maakte al deel uit van de Oranje-selectie die op het WK in Zuid-Afrika als tweede eindigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen