Groenendijk haalt schouders op: "Laat iedereen maar lullen"

11 augustus 2015, 18:43

Alfons Groenendijk baalt ervan dat de competitiewedstrijd tegen NEC niet afgelopen weekend gespeeld is, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Het duel werd wegens de stakingen van de politie verplaatst naar woensdag en dat is volgens de coach van Excelsior voor zijn ploeg geen ideale situatie.

"Het is duidelijk dat we liever zondag hadden gespeeld", zegt Groenendijk bij RTV Rijnmond. Hij benadrukt dat Excelsior nu weinig tijd heeft om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd. "Nu zijn we bij wijze van spreken donderdag weer terug in Rotterdam en zaterdag wacht AZ alweer. Daar zitten maar twee dagen tussen en dat is een beetje weinig. Maar goed, dat heeft de KNVB zo bepaald. Wij gaan daar dus in mee."

Excelsior kende een wisselvallige voorbereiding, waarin het onder meer verloor van FC Den Bosch. Toch maakt Groenendijk zich geen zorgen. "In de voorbereiding zijn uitslagen minder belangrijk. Natuurlijk willen we die wedstrijden ook winnen, maar het gaat niet om de punten. Bovendien speel je met wisselende samenstellingen en moest ik de groep leren kennen. Langzaam groei je dan naar een basiself toe. Gelukkig hebben we een behoorlijke groep, waarin ook een concurrentiestrijd plaatsvindt. Ik ben helemaal niet zo ontevreden over de voorbereiding, hoewel er ook dingen beter konden natuurlijk", aldus de nieuwe coach.

Dat Excelsior gezien wordt als een degradatiekandidaat deert Groenendijk niet. "Ajax zou Rapid Wien twee keer van de mat spelen. We hebben allemaal gezien hoe dat gegaan is. Dus wat moet je met die voorspellingen? We hebben niet de hoogste begroting van de Eredivisie, maar ik vind dat we een prima groep hebben. Ik denk dat we een hele goede kans hebben op directe handhaving. Laat iedereen maar lullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen