Lestienne: "Offensieve speelstijl hier gunstig"

Ger
11 augustus 2015, 08:49

Maxime Lestienne hoopt op een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag. De Belg, die door de Eindhovenaren voor één seizoen op huurbasis is aangetrokken, denkt dat hij uitstekend past in de Eredivisie.

"Voor een aanvaller is de offensieve speelstijl hier gunstig, omdat je ruimte krijgt om je acties te maken en te scoren. Het voetbal is hier meer op techniek gebaseerd dan bij Club Brugge en Genoa. De handelingssnelheid ligt ook hoger", aldus Lestienne in De Telegraaf. Hij wordt door Cocu voortdurend op links gebruikt, maar kan op beide flanken worden ingezet. "Het is me om het even. Als ik op links speel, kan ik meer assists geven. En vanaf rechts is het voor mij gemakkelijker om te scoren. Het belangrijkste is dat ik speel. Ik ben een speler die zich altijd wil laten zien."

"Ik hoop tegen ADO Den Haag natuurlijk in de basis te beginnen. Ik ben er klaar voor", zegt Lestienne. "Luc Nilis is een voorbeeld voor mij. Het is bijzonder dat hij nu mijn trainer is en dat ik met hem op het trainingsveld sta. Hij heeft zoveel ervaring. Maar ook Timmy Simons en Dries Mertens zijn hier uitgegroeid tot grote spelers. Ik hoop dat ik de supporters van PSV ook veel mooie dingen kan laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen