Schreuder: "Gelijkspel tegen Schalke was zelfs verdiend"

3 augustus 2015, 10:51

Heel lekker liep het in de voorbereiding nog niet bij FC Twente, maar de oefencampagne werd door de Tukkers wel afgesloten met een keurig gelijkspel bij Schalke 04. Dankzij een treffer van aanwinst Michael Olaitan werd er met 1-1 gelijkgespeeld in Gelsenkirchen. Trainer Alfred Schreuder is meer dan tevreden over het optreden van zijn elftal.

"Het was een mooie wedstrijd, tegen een prachtige tegenstander. Uiteindelijk speel je gelijk en ik denk dat het op basis van de tweede helft zelfs verdiend is", stelt Schreuder op het digitale thuis van zijn werkgever. "Je ziet op bepaalde momenten best wel verschil in fysieke aspecten, met name voorin, maar je moet het dan compenseren als team. Dat hebben ze goed gedaan. Niet alleen vandaag, maar ook in de tweede helft tegen Olympiakos. En daarbij hoort een bepaalde manier van spelen, dat moeten we uitstralen."

Naarmate de voorbereiding vordert, gaat het steeds wat beter bij Twente. Dat zorgt voor een goed gevoel bij Schreuder. "In grote lijnen zijn we redelijk tevreden. Hoe de selectie zich presenteert op het veld, op de trainingen, daar zien we een team. Als we met z'n allen blijven uitstralen dat het team het belangrijkste is, dan kunnen we een mooie competitie spelen, omdat we genoeg kwaliteiten hebben. Uiteindelijk gaan die de doorslag geven. Over bepaalde dingen zijn we tevreden, de laatste twee resultaten in de oefenwedstrijden waren niet goed, vandaag was het gelijkspel tegen Schalke 04 wel weer goed. Uiteindelijk kijken we in de voorbereiding niet zo naar resultaten, maar vooral naar hoe het team zich presenteert. Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen ziet dat er een team staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen