Vreman verzucht: "We moeten iets volwassener worden"

15 augustus 2015, 21:54

De Doetinchemse fans gingen er zaterdagavond iets voor 18.30 uur goed voor zitten: de eerste competitiewedstrijd van De Graafschap op de Vijverberg sinds de terugkeer in de Eredivisie. Een succes werd het echter niet, PEC Zwolle was met 0-3 te sterk. Het is de tweede nederlaag van het seizoen voor de Superboeren, die midweeks al met 3-1 bij sc Heerenveen verloren.

Coach Jan Vreman weet dat zijn ploeg het in de eerste helft aardig deed tegen PEC Zwolle, maar zag ook dat zijn elftal uiteindelijk in het tweede bedrijf afgetroefd werd door de bezoekers. "We voetbalden lekker mee, dat ging op zich goed. Dat willen we ook en moeten we vasthouden. In de tweede helft hebben we ervaren dat alleen goed meevoetballen niet voldoende is. Wat we beter moeten doen, is het verdedigen", weet Vreman.

De trainer van De Graafschap zag defensief gestuntel. "Bij de eerste goal kreeg PEC te veel vrijheid voor de goal. En uit een schot maakten ze de 0-2, waardoor het bijna gelopen was. Als je dan ook de 0-3 nog om de oren krijgt, is het klaar", aldus Vreman. "Wat ik de jongens van ons wel mee moet geven, is dat ze bleven doorgaan na de 0-3. We kregen ook nog mogelijkheden. Maar het zat vast op waar het ook in de eerste helft op vastzat: de eindfase van aanvallen."

Maar niet alleen achterin moet het beter, vindt Vreman. "De afstemming voorin moet beter om doelpunten te maken. Onze eerste prioriteit ligt dus niet alleen bij het meevoetballen, maar ook bij het verdedigen. Daarin moeten we iets volwassener worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen