Advocaat: "Was bang dat fans weg zouden lopen"

23 september 2015, 10:20

Sunderland kon dinsdag niet voor een stunt zorgen in de League Cup-wedstrijd tegen Manchester City. Op eigen veld keek de ploeg van manager Dick Advocaat al na 36 minuten tegen een kansloze 0-4 achterstand aan. Gelukkig voor Advocaat en Sunderland haalde City vanaf dat moment de voet van het gaspedaal.

Het duel eindigde in 1-4 en na afloop gaf Advocaat toe dat hij na 36 minuten een leegloop van het stadion vreesde. "Ik was daar een beetje bang voor, om eerlijk te zijn. Ik hoopte dat de fans zouden blijven zitten en gelukkig was dat ook het geval", citeert de BBC hem. Na deze vier doelpunten van City riep Advocaat zijn team tot de orde. "Ik zei dat we niet zo door konden gaan, want dan zou Man City de dubbele cijfers halen. We moesten met elkaar vechten om niet voor gek te staan."

Manchester City had zijn vorige twee duels verloren en wellicht mede daarom trad de ploeg op volle kracht aan tegen Sunderland. Dat kwam voor Advocaat als een onaangename verrassing. "In de middag hadden we nog een bespreking, waarin we aangaven dat City met wat andere namen zou spelen. Toen ik de opstelling onder ogen kreeg, bleek echter dat ze toch in de sterkst mogelijke formatie speelden. Dan wordt het lastig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen