Henk de Jong krijgt haatmails: "Dit raakt me enorm"

16 september 2015, 08:20

Henk de Jong staat te boek als een zeer sympathieke en bovendien kundige trainer, maar de coach van SC Cambuur wordt door 'supporters' van zijn eigen club bestookt met haatmails. De 51-jarige oefenmeester treedt in de publiciteit met het nieuws dat hem zeer kwalijke dingen worden toegewenst in brieven en e-mails.

De Jong, vader van vier kinderen, doet zijn verhaal in Voetbal International. "We hebben met Cambuur twee jaar lang boven onze stand geleefd en dat is voor sommige mensen kennelijk reden om nu, wanneer het even tegenzit, de trainer van alles toe te wensen. Je mag gerust weten dat dit me enorm raakt", aldus de geroerde De Jong. "Begrijp me goed. We praten waarschijnlijk slechts over minder dan een half procent van al onze supporters, áls het al supporters zijn. Maar daarmee doet het niet minder pijn."

Het is echt niet normaal, geeft De Jong aan. "Zodra we hebben verloren, kun je er vergif op innemen dat er weer een paar boodschappen in mijn laptop zitten", stelt de Cambuur-trainer, die na de 0-6 nederlaag tegen PSV met zijn ploeg op de zeventiende plaats staat in de Eredivisie. "Ja, natuurlijk maak ik me zorgen", zegt De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen