Provocerende Diego Costa voor drie wedstrijden geschorst

22 september 2015, 21:06

De Engelse voetbalbond FA heeft Diego Costa een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. De Spaanse aanvaller misdroeg zich afgelopen weekend in de kraker tegen Arsenal (2-0 winst), maar kreeg daar geen rode kaart voor. Op basis van videobeelden wordt Diego Costa nu alsnog het strafbankje opgestuurd, zo laat de FA dinsdag weten via de officiële kanalen.

Diego Costa had het zaterdag voortdurend aan de stok met de verdedigers van Arsenal en de FA heeft besloten hem te schorsen naar aanleiding van een akkefietje met Laurent Koscielny op slag van rust. De geboren Braziliaan plantte tot twee keer toe zijn hand in het gezicht van de Fransman en zou ook nog een kopstoot hebben uitgedeeld. De arbitrage, onder leiding van scheidsrechter Mike Dean, zag het echter niet. Hierdoor mocht Diego Costa blijven staan.

Diego Costa smeerde in de nasleep van de aanvaring met Koscielny zelfs nog diens ploeggenoot Gabriel een rode kaart aan. De FA heeft deze prent inmiddels geseponeerd. Diego Costa mist door de schorsing de duels met Walsall (League Cup), Newcastle United en Southampton (beiden Premier League).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen