Augsburg moét winnen bij AZ: "Een zware opgave"

22 oktober 2015, 11:11

Voor FC Augsburg hangt overwintering in de Europa League na twee speelronden al aan een zijden draadje. Markus Weinzierl beseft voor de uitwedstrijd tegen AZ van vanavond (donderdag) dat zijn ploeg zich geen misstap meer kan veroorloven. "Als we verder willen komen, moeten we morgen winnen", stelt de coach van de Bundesliga-club.

Gaat Augsburg ten onder in Alkmaar, dan lijken AZ, Athletic de Bilbao en FK Partizan niet meer in te halen voor de Duitse club. "Daarom denken we niet aan verliezen. Het wordt een zware opgave en we zullen het beste in ons naar boven moeten halen. Het is een belangrijke wedstrijd om verder te komen, dus we moeten knallen", aldus Weinzierl op de website van AZ. "Natuurlijk hebben we ons verdiept in AZ, misschien nog wel meer dan bij een gemiddelde Bundesliga-wedstrijd. We hebben ons voorbereid en zijn er klaar voor."

Weinzierl heeft vernomen dat AZ goed getraind heeft op standaardsituaties. "Dat verrast me niet. Het is een kenmerk van AZ dat ze gevaarlijke en gevarieerde standaardsituaties hebben. Wij zullen die beter moeten verdedigen dan we tegen Darmstadt gedaan hebben, met twee tegengoals uit standaardsituaties. We weten dat ze er sterk in zijn en we moeten er waakzaam op zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen