Cocu geeft PSV compliment na verlies in Wolfsburg

21 oktober 2015, 23:45

PSV hoopte woensdagavond in de pittige uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg een mooie slag te kunnen slaan in de Champions League, maar het tegendeel was waar. De Eindhovenaren gingen, na een prima eerste helft en een 0-0 ruststand, met 2-0 ten onder in Duitsland. Coach Phillip Cocu is teleurgesteld over het resultaat, maar niet over het getoonde spel.

"Ik vond dat wij de eerste helft uitstekend speelden", zegt Cocu op PSV.nl over het duel met Wolfsburg. "Zelfs in defensief opzicht, maar ook zeker aan de bal. We hebben geduld getoond, maar wel met de intentie om tot iets te komen. Enige jammer is dat wij niet die goal konden maken voor rust. Want dat zou in mijn ogen wel terecht zijn geweest gezien de eerste helft", aldus de PSV-keuzeheer.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg, toen Bas Dost de 1-0 liet aantekenen. In de eerste helft scoorde de Nederlandse spits ook al bijna na veertig tellen. "Het is wel opvallend dat dat zowel in de start van de wedstrijd gebeurt, maar ook in de tweede helft. Iedereen was scherp, maar binnen twee minuten na rust sta je met toch 1-0 achter", baalt Cocu.

De trainer van PSV weet dat fouten op het CL-podium meteen afgestraft worden. "Bij een tegenstander van dit kaliber ligt er bij twee of drie mogelijkheden altijd wel één in. In de tien minuten dat we ons moeten herpakken, wat logisch is want de tegenstander krijgt een impuls, krijgen we een tweede goal tegen. Daarna hebben we ons wel weer in de wedstrijd terug geknokt, daarvoor moet ik mijn team complimenten geven. We schakelen er een tandje bij en uiteindelijk hebben we de mogelijkheid om op 2-1 te komen met die strafschop. Dan nog met een paar minuten te spelen. Een stand van 2-1 had ik toch liever gezien dan 2-0."

"Ik denk dat de hoeveelheid kansen redelijk in balans is geweest", analyseert Cocu verder. "Dan gaat het er wel om wat je met de mogelijkheden doet die je krijgt. Zij hebben dat beter benut dan wij dat hebben gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen