AC Milan overtuigt dankzij Niang tegen Sampdoria

28 november 2015, 22:46

Na een gelijkspel tegen Atalanta Bergamo en een nederlaag bij Juventus heeft AC Milan de winnende draad in de Serie A weer opgepakt. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic overtuigde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria en boekte haar grootste zege van het seizoen tot dusver: 4-1.

M'Baye Niang was de grote man bij AC Milan. De 20-jarige Fransman was verantwoordelijk voor twee doelpunten en leverde de assist bij de 1-0 van Giacomo Bonaventura in de zestiende minuut. Nadat Niang zich met een fraaie beweging had ontdaan van zijn tegenstander, bereikte hij met een lage voorzet Bonaventura bij de tweede paal.

Niang was in de 38ste minuut zelf de maker van de 2-0. Hij benutte een strafschop, toegekend na een overtreding van Lorenzo De Silvestri op Bonaventura. Vier minuten na de doelwissel was Niang ook goed voor de 3-0, hij strafte een dramatische uittrap van Sampdoria-keeper Emilio Viviano hard af. Mihajlovic gunde Niang in de 74ste minuut een applauswissel. De oefenmeester haalde de Fransman naar de kant en bracht Luiz Adriano binnen de lijnen. De laatste was vijf minuten na zijn invalbeurt verantwoordelijk voor de 4-0. De Braziliaan schoot na een aanname met de borst raak. Eder redde in de 87ste minuut uit een penalty, zijn tiende goal van het seizoen, de eer voor Sampdoria.

AC Milan, waar Nigel de Jong ontbrak vanwege een blessure, klimt door de winst naar de vijfde plaats in de Serie A. Wel komt de concurrentie later deze speelronde nog in actie. Sampdoria bezet de twaalfde plek en wacht sinds de komst van trainer Vincenzo Montella, de opvolger van de ontslagen Walter Zenga, nog op haar eerste overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen