Limburgse miljonair Schrouff geen onbekende voor Roda

Ger
25 november 2015, 11:59

Roda JC komt in handen van Frits Schrouff, die alle aandelen van de club overneemt. De zakenman is geen onbekende in het Parkstad Limburg Stadion. Hij was al betrokken bij de club, die afgelopen zomer terugkeerde in de Eredivisie na een jaar in de Jupiler League.

De in 1940 geboren Limburger investeerde flink in de regionale jeugdopleiding van Roda. Schrouff, die miljoenen vergaarde met handel in Oosterse producten, sprong bovendien regelmatig bij om tekorten af te dekken. Dat de Landgraafse ondernemer nu de hele club in handen krijgt, noemt hij een 'weloverwogen keuze'. "Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de Eredivisie."

Aan de precieze vormgeving van de deal wordt nog gewerkt. De aandelen moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht bij een 'nog nader vorm te geven entiteit'. Voor het einde van het jaar moet alles geregeld zijn. Schrouff handelt daarbij op eigen titel en niet namens zijn bedrijf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen