Van Gaal complimenteert Blind na assist in topper

28 november 2015, 21:37

Manchester United-manager Louis van Gaal maakte Daley Blind na afloop van het gelijkspel bij Leicester City een compliment. De Nederlandse verdediger stond met een hoekschop aan de basis van de 1-1, wat ook de eindstand was in de Premier League-topper.

"Als je zo'n pass kan leveren, dan kan je altijd gevaarlijk zijn. Dat was in de laatste wedstrijd, tegen PSV in de Champions League, ook al zo. We hebben de nemer van de hoekschoppen veranderd, dat is de reden voor het gevaar", zei Van Gaal na afloop over Blind bij Sky Sports. De Nederlander baalt van het gelijkspel tegen Leicester City, dat als koploper aan de partij was begonnen. "Na de teleurstelling tegen PSV hebben we volgens mij gedomineerd en ik heb het gevoel dat we hadden kunnen winnen."

"We hebben ook de kans gehad om hen te verslaan", vervolgde Van Gaal, doelend op een schot van invaller Memphis Depay dat over ging. "Als hij de bal beter aanneemt, dan was het een doelpunt geweest. Het is wachten op het moment dat wij dat gaan doen. Of ik, gezien de hoeveelheid balbezit, had gewild dat we meer kansen hadden gecreëerd? Ja, maar dat weten we. Maar dat is ook moeilijk, want je hebt gezien dat Leicester City met veel mensen achter de bal speelde."

Leicester City kwam op 1-0 via Jamie Vardy. De spits scoorde voor de elfde Premier League-wedstrijd op rij, waarmee hij het record van Ruud van Nistelrooy uit 2003 verbrak. "Je kan je voorstellen dat we de ploeg erop gewezen hebben, maar het is ook de kwaliteit van Leicester City, zeker na hoekschoppen", aldus Van Gaal over de tegentreffer. "Natuurlijk is het ongelooflijk dat het heeft kunnen gebeuren, dat we de goal zo hebben weggegeven. Maar dat is ook de kwaliteit van Vardy."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen