Dortmund wint na spectaculaire slotfase van Wolfsburg

5 december 2015, 20:46

In een spectaculaire slotfase heeft Borussia Dortmund de drie punten naar zich toe getrokken in de Bundesliga-topper bij VfL Wolfsburg. De ploeg van coach Thomas Tuchel zegevierde zaterdag met 1-2 bij de werkgever van Bas Dost.

Dortmund leek de wedstrijd in de Volkswagen Arena met 0-1 te gaan winnen. Nadat hij Wolfsburg-keeper Diego Benaglio had omspeeld, opende Marco Reus in de 32ste minuut de score namens de bezoekers. In de eerste minuut van de extra tijd kwam Wolfsburg echter langszij door een benutte penalty van Ricardo Rodriguez. Met dank aan Shinji Kagawa gingen de drie punten toch mee naar Dortmund. De Japanner werd over het hoofd gezien door de Wolfsburg-defensie, dook na een pass van Henrikh Mkhitaryan vrij op voor Benaglio en faalde niet in de afwerking.

Dortmund blijft door de winst op de tweede plaats in de Duitse competitie, maar verkleint de achterstand op koploper Bayern München tot vijf punten. De regerend Bundesliga-kampioen ging eerder op de dag, zonder Arjen Robben, met 3-1 onderuit bij Borussia Mönchengladbach. Bayern heeft veertig punten, Dortmund verzamelde er 35. Wolfsburg, waar Bas Dost vanavond invaller was, staat met 25 punten vijfde. De achterstand op nummers drie Mönchengladbach en Hertha BSC bedraagt één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen