Leicester speelt gelijk en laat koppositie aan Arsenal

Ger
29 december 2015, 22:43   Bijgewerkt: 29 december 2015, 23:17

Leicester City heeft in het thuisduel met Manchester City genoegen moeten nemen met een puntendeling. In het King Power Stadium bleven goals achterwege. De stuntploeg van manager Claudio Ranieri komt in de top van de Premier League in punten gelijk met Arsenal. De club uit Londen was een dag eerder te sterk voor Bournemouth (2-0) en gaan op basis van een beter doelsaldo als lijstaanvoerder 2016 in.

Manchester City dwong in de Premier League-topper de eerste kansen af. Doelman Kasper Schmeichel toonde zich daarbij een sta-in-de-weg voor Kevin De Bruyne en Raheem Sterling. In de slotfase van de eerste helft werd de thuisploeg alsnog gevaarlijk. Marc Albrighton kwam een teen te kort om een voorzet binnen te tikken. Topscorer Jamie Vardy weigerde daarna een foutje van de nonchalante Fernandinho af te straffen.

Leicester City verspeelde vijf punten in de laatste twee wedstrijden én de koppositie. The Foxes beleefden desondanks een fantastisch 2015. Vorig seizoen was Leicester City geruime tijd hekkensluiter en leek degradatie onontkoombaar. In de slotfase van de competitie werd de degradatiezone echter alsnog verlaten.

Manchester City is na negentien competitieduels de nummer drie van de ranglijst. De equipe van coach Manuel Pellegrini heeft drie punten achterstand op Arsenal en Leicester. De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in de Premier League staat woensdagavond op het programma tussen Sunderland en Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen