Petitie gestart om online betting legaal te maken

17 december 2015, 19:00

Wint Real Madrid van Valencia, kan FC Groningen stunten bij PSV en is België in staat om komende zomer het EK te winnen? Elke week maken honderdduizenden Nederlanders hun voetbalweekend extra spannend door zich over deze vragen te buigen en enkele mooie quoteringen te verzilveren. Jij ook?

Sports betting is zeer populair in ons land en het internet is overal. Toch is het aanbieden van online kansspelen, waaronder sports betting en online poker, nog steeds niet legaal in Nederland en moeten spelers uitwijken naar buitenlandse websites. Nederland loopt niet alleen achter in Europa, maar ook bij omringende landen zoals België, Denemarken en Groot-Brittannië. Dat levert nadelen op voor spelers, maar ook voor alle clubs in het betaald voetbal. Een blik op de grote buitenlandse competitie leert dat diverse topclubs de vruchten plukken van een samenwerking met een aanbieder van online kansspelen. Dat zouden teams uit de Eredivisie ook willen, zeker nu het steeds lastiger is om goede sponsors te vinden, maar mag (nog) niet.

Het wetsvoorstel KOA (Kansspelen op Afstand) kan deze situatie veranderen en online sportweddenschappen legaal maken. KOA biedt de Nederlandse spelers bovendien enkele grote voordelen: het zorgt voor een aantrekkelijk spelaanbod met hoge uitkeringspercentages, en een veilige spelomgeving met optimale consumentenbescherming. Alleen maar voordelen dus, maar politiek Den Haag treuzelt al jaren en laat de Nederlandse spelers zo in de kou staan. Voor de voetbalwereld is het belangrijk dat hier verandering in komt en om die reden is IkbenKOA, het platform voor online spelers, een petitie gestart om staatssecretaris Dijkhoff en de Tweede Kamer tot haast te manen. De petitie van [a,http://petities.nl/petitie/reguleer-online-kansspelen,_blank,#ikbenkoa is hier te vinden en te ondertekenen].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen