Twente wil uit ellende kruipen: "Er staat druk op"

11 december 2015, 15:39

Na vijftien speelronden in de Eredivisie kunnen we niets anders dan concluderen dat het op financieel, organisatorisch en sportief vlak nog steeds kommer en kwel is bij FC Twente. De dolende tukkers dreigen flink gestraft te worden voor het financiële gerommel en de omstreden Doyen-deals en krijgen het maar niet voor elkaar om een sportief succesje te boeken. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter is daar wel de uitgelezen mogelijkheid voor.

Er wordt zaterdag om 20.45 uur afgetrapt tegen De Graafschap, dat vijf punten achter Twente staat en volgens coach René Hake met een duidelijk doel naar de Grolsch Veste komt. "Zij willen dichter bij ons te komen op de ranglijst, het spreekt voor zich dat zij daar vol voor gaan. Met veel strijd, daar staat de ploeg bekend om. Met Cas Peters heeft De Graafschap voorin een gevaarlijke speler, ze kiezen vaak voor de snelle omschakeling naar voren. Daar moeten we goed op voorbereid zijn, het is belangrijk om in balbezit de goede dingen te doen."

"Wij moeten de afstand op de ranglijst groter maken, dat zal niet makkelijk worden", weet Hake. "De Graafschap is een goed georganiseerde ploeg, dat hebben ze afgelopen wedstrijden wel laten zien. Het is aan ons om met de steun van het publiek De Graafschap achteruit te duwen en de wedstrijd naar ons toe te trekken. Gezien onze positie op de ranglijst zal er druk op het duel staan, dat is logisch. Het gaat erom dat het positieve druk is. We zullen er alles aan doen om het jaar in De Grolsch Veste goed af te sluiten en de drie punten in eigen huis te houden. Die punten zijn zeer welkom."

Sonny Stevens, Giorgos Katsikas, Torgeir Børven, Thomas Agyepong, Chinedu Ede en Robbert Schilder staan nog buitenspel bij Twente. "Thomas heeft tegen Excelsior een hamstringblessure opgelopen en zal er niet bij zijn. Chinedu heeft deze week mee kunnen trainen, maar is nog niet honderd procent fit.  Robbert heeft vandaag na zeven weken zijn tweede groepstraining afgewerkt, ik verwacht dat hij tegen Vitesse weer beschikbaar is", aldus Hake, die voorin voor Jerson Cabral lijkt te kiezen. Hidde ter Avest keert terug na een oogblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen