Wenger: "Goals geven Giroud eindelijk erkenning"

Jw
13 december 2015, 22:11

Arsenal kon in een cruciale week bouwen op Olivier Giroud. Trainer Arsene Wenger beseft maar al te goed dat de Franse spits goud waard is voor zijn team. Hij vraagt dan ook om erkenning voor Giroud, die in Engeland vaak wordt bekritiseerd. 

Veel belangrijker kon hij niet zijn. Giroud zorgde er midweeks eerst met een hattrick voor dat Arsenal overwinterde in de Champions League en schoot The Gunners vandaag naar de koppositie in de Premier League. "Ik denk dat hij op de top zit van zijn kunnen. Er worden regelmatig vraagtekens bij hem gezet, maar door de doelpunten beginnen mensen eindelijk door te krijgen hoe goed hij is", aldus Wenger in Engelse media.

"Giroud heeft geen verblindende snelheid, maar is meer een speler die liever met zijn rug naar het doel speelt. Ook individueel is hij niet hoogstaand, maar het is een uiterst efficiënte speler voor het team. Mentaal is hij bovendien uitstekend", beschreef Wenger zijn aanvalsleider. 

Arsenal kocht afgelopen zomer geen nieuwe spits, maar het vertrouwen in Giroud pakt vooralsnog goed uit. De Londense topclub staat bovenaan in de Premier League en plaatste zich - weliswaar op het nippertje - voor de volgende ronde in de Champions League. Giroud werpt zich met negen treffers in de competitie en vijf doelpunten in het miljoenenbal op als een steunpilaar voor Wenger. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen