Buffon kondigt afscheid aan en gaat voor record

25 januari 2016, 21:19

Gianluigi Buffon stopt pas na het WK van 2018 met voetballen. De Italiaanse doelman heeft aangekondigd dat hij nog tweeënhalf jaar door wil gaan met voetballen. "Dan trek ik de deur achter me dicht", zo zegt hij op een gala.

"Als alles goed gaat, houd ik het wel vol tot 2018. Daarna stop ik er in elk geval mee", laat Buffon weten aan de pers op het gala. Als de doelman tot die tijd alle wedstrijden van Juventus in de Serie A speelt, wordt hij de nieuwe recordhouder wat betreft het aantal wedstrijden op het hoogste niveau in Italië. Dat record is op dit moment met 647 wedstrijden in handen van Paulo Maldini. Met 154 interlands is Buffon al recordinternational.

Het contract van Buffon loopt overigens tot 2017, maar de Italiaan hoeft niet bang te zijn dat hij geen nieuwe aanbieding krijgt. "Als we met Gianluigi gaan praten, leggen we hem gewoon een blanco pagina voor. Hij mag alle details van zijn contract zelf invullen. Buffon mag zolang blijven als hij wil. Hij is iemand die het verdiend heeft om zijn eigen lot te bepalen", aldus directeur Giuseppe Marotta tegenover Sky Italia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen