De Boer: "Elf clean sheets compliment aan hele team"

25 januari 2016, 15:28

Nu Feyenoord definitief afgehaakt is in de strijd om het kampioenschap van Nederland, zullen Ajax en PSV iedere speelronde met bovengemiddelde interesse naar elkaars prestaties kijken. Voor de Amsterdamse koploper, die drie punten los staat ten opzichte van de Eindhovense concurrent, staat er dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. Coach Frank de Boer heeft respect voor de huidige nummer vier van de Eredivisie.

Met Heracles treft Ajax een heuse subtopper. "Ik weet nog dat Ajax en Heracles eerder dit seizoen in Almelo om de eerste plek op de ranglijst vochten'', zegt De Boer op het digitale thuis van zijn werkgever over de midweekse tegenstander, die destijds met 0-2 verslagen werd. "Die wedstrijd is alweer een tijdje terug gespeeld. Fantastisch dat Heracles het zo lang volhoudt en nu vierde staat. Dat Heracles zich handhaaft in de subtop dwingt veel respect af. Het is een leuk voetballend elftal", vindt de Ajax-trainer.

De Boer en consorten wonnen zaterdagavond met 1-0 van Vitesse. Het was alweer de elfde keer dit seizoen dat de Ajacieden de nul hielden in de Eredivisie. "Dat is een heel goede ontwikkeling. Het is ook een compliment aan het hele team", stelt De Boer. "Het begint voorin, van daaruit kan je het middenveld en de verdediging ontlasten. Veel credits gaan wat mij betreft ook uit naar de aanvallers en middenvelders. Ook zij zorgen ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Vooral de middenvelders hebben tegen Vitesse ontzettend veel gelopen. Iedereen toonde de bereidheid om hard voor het team te willen werken", aldus De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen