De Jong treurt: "Het is een zwarte dag voor de club"

30 januari 2016, 13:11

SC Cambuur-trainer Henk de Jong is diep bedroefd door de gebeurtenissen tijdens de training van de eredivisionist eerder vandaag (zaterdag). Tijdens de oefensessie in het stadion raakte een 21-jarige steward gewond door een vuurwerkbom op het veld. De Jong twijfelde of hij de training wel door moest laten gaan.

De Jong is in gesprek met Omroep Friesland woedend op de vuurwerkgooier. "Deze moeten we eruit smijten", stelt de emotionele coach. "Dit kán niet. Het is een eenmansactie, maar dit mag niet gebeuren. Het is een zwarte dag voor de club", zegt de coach, die laat weten dat het incident indruk heeft gemaakt op de spelersgroep. "Dit doet wat met ons, dit is niet goed. We twijfelden of we wel op het veld moesten blijven, maar volgens mij zijn we er respectvol mee omgegaan."

Ook algemeen directeur Ard de Graaf is verbolgen over het incident. "Dit is te waanzinnig voor woorden", zegt de beleidsbepaler tegen de Leeuwarder Courant. "We hebben heel duidelijk aangegeven: neem geen vuurwerk mee. Wij kunnen echter niet alles tegengehouden. Dat je het dan toch meeneemt is een ding, maar dat je het vervolgens dan ook nog op het veld gooit... Meer afstand nemen van iets dan dit, kan bijna niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen