Feyenoord-aanwinst Hansson 'zal concurrentie aangaan'

25 januari 2016, 18:13

Met Pär Hansson heeft Feyenoord vandaag (maandag) een vervanger binnengehaald voor de langdurig geblesseerde reservedoelman Warner Hahn. De Zweed is dus aangetrokken als tweede doelman, maar heeft desondanks ambitie in De Kuip. "Je neemt er als keeper nooit genoegen mee om op de bank te zitten."

Hansson speelde 146 wedstrijden voor Helsingborgs IF en besloot daarna een nieuwe weg in te slaan. "Ik heb verschillende aanbiedingen gekregen, maar toen Feyenoord belde, hoefde ik niet lang na te denken. Ik was verrast, maar ook erg blij. Het voelt als een droom om onderdeel uit te maken van deze club. Feyenoord is een grote club, maar voelt op deze eerste dag dat ik hier ben als een familie", weet Hansson.

Hansson is niet de eerste Zweed die onder contract staat in Rotterdam. "Henke Larsson, die mijn trainer was bij Helsingborgs IF, heeft mij veel over de club verteld. Henke heeft een heel mooie tijd gehad bij Feyenoord en zei dat ik deze kans zeker moest pakken", zo laat de doelman weten op het digitale thuis van Feyenoord.

"Natuurlijk, ik weet dat naast Larsson ook Ove Kindvall spits van Feyenoord is geweest en dat er nog meer bekende Zweedse spelers het shirt van deze club hebben gedragen. Nu tref ik met Simon Gustafson een landgenoot", gaat Hansson verder. "Ik heb een paar keer tegen hem gespeeld in Zweden. Hij is een erg goede voetballer, dus ik kijk er naar uit om met hem samen te spelen."

In De Kuip is Kenneth Vermeer de onbetwiste nummer één onder de lat, maar dat betekent niet dat de viervoudig Zweeds international daar genoegen mee neemt. "Als keeper neem je er nooit genoegen mee om op de bank te zitten, dus ook ik zal de concurrentie aangaan. Aan de andere kant weet ik dat Kenneth Vermeer een fantastische keeper is en de nummer één. Hij kan zeker op mijn support rekenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen