Koploper Sparta pakt punt en loopt uit op VVV

22 januari 2016, 22:15

Sparta Rotterdam, de koploper van de Jupiler League, heeft een punten verspeeld tegen FC Eindhoven, maar liep desondanks uit op achtervolger VVV Venlo. De Limburgers verloren namelijk in extremis met 2-1 van Jong PSV. Het gaat tussen koploper Sparta en nummer twee VVV is nu zes punten, terwijl de Rotterdammers een wedstrijd minder hebben gespeeld.

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 1-1

Na een klein halfuur spelen zette Paco van Moorsel Sparta op voorsprong in en tegen Eindhoven. Met die stand gingen beide ploegen ook de rust in. In de tweede helft liepen de gemoederen vervolgens hoog op. Hier en daar was er een opstootje en er werden maar liefst zes gele kaarten uitgedeeld.

Uit een penalty maakte Jinty Caenepeel de gelijkmaker en daar zou het ook bij blijven. FC EIndhoven klimt door dit behaalde punt naar de vierde plaats op de ranglijst. Sparta staat stevig aan kop in de Jupiler League. Het verschil met nummer twee VVV is nu zes punten. Als NAC Breda morgen wint, is het de nieuwe nummer twee.

VVV Venlo - Jong PSV 1-2

In de tweede helft herpakte VVV zich. De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam langszij via een rake kopbal van Jonathan Opoku. De Limburgers gingen daarna op zoek naar de volle winst, maar vlak voor tijd kreeg Jong PSV een strafschop. Het was uitgerekend Opoku die hands maakte, waardoor de bal op de spit werd gelegd. Rai Vloet bleef rustig en bezorgde de Eindhovenaren juist de volle winst. 

Uitslagen overige duels in de Jupiler League

Almere City - Telstar 0-2

MVV Maastricht - FC Oss 4-2

RKC Waalwijk - Achilles '29 1-1

FC Volendam - FC Dordrecht 2-2

FC Emmen - FC Den Bosch 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen