Sarota tekent: "Go Ahead wants to play football"

8 januari 2016, 14:15

Adam Sarota heeft in zijn proefperiode een goede indruk achtergelaten op de technische leiding van Go Ahead Eagles en dat heeft Deventerse club ertoe doen besluiten om de 27-jarige Australiër vast te leggen. De middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent een contract tot het einde van het huidige seizoen op de Adelaarshorst.

Sarota streek in 2010 als 'Australisch talent van het jaar' neer bij Utrecht, waarvoor hij in totaal 48 optredens achter zijn naam heeft staan. De afgelopen twee seizoenen kwam hij door blessureleed en een verhuurperiode bij Brisbane Roar weinig aan spelen toe in de Domstad, een overstap naar de Eagles biedt uitkomst voor de Australiër. Hij was met de Deventenaren op trainingskamp in Rheden en oefende donderdagavond met zijn nieuwe club tegen NSC Nijkerk (6-0 winst).

"Tijdens de trainingen en de wedstrijd van deze week is de speelwijze van Go Ahead Eagles mij goed duidelijk geworden", zegt Sarota op de website van zijn nieuwe werkgever over zijn transfer. "Go Ahead Eagles wants to play football. Dat vind ik heel belangrijk. Mijn doel voor dit seizoen is dan ook naar boven te kijken, mee te strijden om de topplaatsen. Ik bedoel: het staat nog allemaal zó dicht op elkaar; alles is mogelijk."

Adrie Steenbergen, RvC-lid technische zaken bij Go Ahead, is zeer te spreken over de aanwinst. "Hij beschikt over een uitstekende Australische sportmentaliteit en past heel goed in de groep. We zijn ervan overtuigd dat Adam met zijn ervaring, voetbalkwaliteiten, teamgevoel en mentaliteit een toegevoegde waarde voor onze selectie is", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen