Van Gaal: "Kijk ook naar tactiek van tegenstander"

9 januari 2016, 22:54

Louis van Gaal erkent dat Manchester United meer had moeten creëren in de thuiswedstrijd tegen derdeklasser Sheffield United in de derde ronde van de FA Cup, al vindt hij de kritiek op het matige spel van zijn elftal niet helemaal terecht.

Manchester United loste in de reguliere speeltijd slechts één schot op het doel van Sheffield United. Desondanks stapte het wel als winnaar van het veld, omdat Wayne Rooney in blessuretijd een door invaller Memphis Depay verdiende strafschop benutte.

"Je moet ook kijken naar hoe de tegenstander speelt", zei Van Gaal na afloop in gesprek met de BBC, toen hij werd geconfronteerd met de aanvallende onmacht van zijn elftal. "Iedereen zal Sheffield United applaus geven. Zij speelden heel georganiseerd, maar het is veel moeilijker om aan te vallen dan om te verdedigen."

"De clean sheet laat zien dat we profijt hebben van onze organisatie, maar ik ben wel heel teleurgesteld dat we niet veel kansen creëren. Dat is iets dat we moeten verbeteren", erkende Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen