Faber: "Ik hoor niemand klagen over kunstgras"

18 maart 2016, 21:22

NEC gaat zondag op bezoek bij ADO Den Haag en hoewel de tegenstander op kunstgras speelt, heeft de Nijmeegse club deze week gewoon op natuurgras getraind. Coach Ernest Faber vindt het verschil tussen de twee ondergronden te verwaarlozen.

"We trainen weliswaar vaak op normaal gras, maar ik hoor niemand klagen als we op kunstgras moeten spelen. Het is zaak dat je nog wat scherper bent en is er niets aan de hand", aldus Faber op de clubwebsite. "Je moet ook de hele week op kunstgras trainen of helemaal niet. We hebben met de spelersgroep overlegd hoe dat eerder dit seizoen is bevallen en daar blijkt geen verschil in te zitten. De omstandigheden zijn geen verrassing meer, dus het heeft ook geen invloed op de prestaties."

NEC moet het tegen ADO stellen zonder de geschorste clubtopscorer Christian Santos. "Natuurlijk vallen er wat doelpunten weg, maar het is niet zo dat ik nu een enorme puzzel heb", reageert Faber. "In het voetbal is het zo dat op dit soort momenten juist weer andere spelers kunnen opstaan die wellicht met één doelpunt al echt de stap omhoog kunnen maken. Hoe we dat precies in gaan vullen, bekijken we na de laatste training op zaterdag. We hebben in ieder geval voldoende mogelijkheden voor die positie. Mihai Roman is één van de gegadigden om de plek van Santos over te nemen, maar ook Joey Sleegers, Jay-Roy Grot of Anthony Limbombe zouden bijvoorbeeld daar kunnen spelen. Verdedigend blijven we ongeveer hetzelfde staan als tegen Ajax (2-2, red.), maar we kunnen voorin dus wel nuances aanbrengen in ons spel."

Ondanks een lichte knieblessure kan Gregor Breinburg wel spelen tegen ADO. De middenvelder kreeg vrijdag nog meer goed nieuws te horen. Hij is namelijk opgeroepen voor de nationale ploeg van Aruba voor de kwalificatiewedstrijd voor de Gold Cup 2017 tegen Antigua op 23 maart. De interland tegen St. Kitts en Nevis drie dagen later laat Breinburg aan zich voorbij gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen