Hake blij met veerkracht, Jans baalt van verlies

12 maart 2016, 22:11

FC Twente-coach René Hake is content met de veerkracht van zijn ploeg. De Tukkers keken zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar wisten dit in de eerste tien minuten van de tweede helft om te buigen in een 2-1 voorsprong. Dat was ook de eindstand in de Grolsch Veste.

"Voor ons was het na een matige eerste helft vorige week tegen ADO Den Haag vooral interessant hoe we vandaag voor de dag kwamen", aldus Hake op de clubwebsite. "We begonnen goed in de eerste fase, met hoog tempo en een paar mogelijkheden. Na een kwartier ging Zwolle de opbouwen veranderen. Daar hadden we heel veel moeite mee. Zwolle wist zich onder de druk uit te spelen, pakte het initiatief en kreeg kansen. We liepen op dat moment achter ze aan. Aan de bal waren we bovendien apathisch en voorzichtig. In de rust hebben we daar wat van gezegd." Door toedoen van Kingsley Ehizibue kwam Zwolle in de 27ste minuut met 0-1 voor.

"De dingen die we aangaven kwamen er na rust ook beter uit", vervolgt Hake. "We begonnen beter over links te spelen, om daar een overtal te creëren. Uiteindelijk valt de bal er dan in en dat is geen toeval. Mooi om te zien hoe dat ontstaat", zegt Hake over de 2-1 van Jerson Cabral. "Daarna wordt het een gevecht en was het kijken of we de voorsprong konden vasthouden of uitbouwen. Door opportunistisch spel van Zwolle kregen we het moeilijk, maar hadden we ook aan aantal momenten dat we de wedstrijd op slot moesten gooien. Na vorige week is dit een goede reactie."

PEC Zwolle-trainer Ron Jans was niet tevreden over de start van zijn team. "We waren niet zo tevreden over het begin van de wedstrijd, waarin FC Twente snel schakelde en makkelijker voetbalde dan ons. We hadden gekozen voor een bepaalde manier van opbouwen en dat kwam er in de eerste vijftien minuten niet uit", legt hij uit. "Toen de goal van Kingsley Ehizibue viel, was de eerste helft eigenlijk voor ons. In die fase hadden we de 2-0 moeten maken. In de tweede helft moeten we beter uit de kleedkamer komen, dat is al langer een probleem bij ons. In het begin waren we overal te laat. Je kunt ook gewoon niet 93 minuten lang Hakim Ziyech uitschakelen, het was een prachtige goal van hem. Hier lag echt een resultaat voor ons en we hebben het laten liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen