Koeman: "Deze zege is heel belangrijk voor onze ambities"

12 maart 2016, 19:00

Southampton-manager Ronald Koeman spreekt van 'een heel belangrijke zege' in de uitwedstrijd tegen Stoke City. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn elftal zaterdag naar een 1-2 overwinning in Stoke-on-Trent, waarmee het goede zaken deed in de strijd om Europees voetbal.

"We moesten rustig blijven en de ploeg had een fantastische reactie na de 1-2, met het hervinden van de controle", aldus Koeman bij de BBC. Zijn elftal, dat in de laatste drie competitieduels slechts één punt had gepakt, leidde binnen een half uur dankzij twee goals van Graziano Pellè al met 0-2 tegen Stoke. Marko Arnautovic bracht vlak na rust de spanning terug.

Koeman toonde zich niet gelukkig met de arbitrage. "We hadden de betere kansen en hadden ook pech met twee beslissingen van de scheidsrechter. De één was een penalty en de rode kaart was onterecht", legde hij uit. Met het eerste moment doelde Koeman op een overtreding van Stoke-keeper Jack Butland in 'de zestien' op Dusan Tadic. In de extra tijd werd Southampton-speler Sadio Mané van het veld gestuurd wegens een vermeende elleboogstoot aan Erik Pieters. "Niettemin hebben we de drie punten naar ons toe getrokken, in wat een ontzettend belangrijke wedstrijd was. Dit is heel belangrijk voor onze ambities voor de rest van het seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen