Ajax eert Cruijff met puike overwinning op PEC Zwolle

3 april 2016, 18:40

Ajax heeft zondag een geweldig eerbetoon gebracht aan Johan Cruijff, haar grootste speler ooit. Op verschillende manieren, de één nog fraaier dan de ander, werd er stilgestaan bij de overleden voetballegende. Tussen alle eervolle uitingen door won Ajax met kinderlijke eenvoud met 3-0 van PEC Zwolle. Deze winst wordt uiteraard maar aan één iemand opgedragen, en dat is Cruijff.

Ajax wist dat het natuurlijk het mooiste was om Cruijff te eren met een overwinning, maar wist op voorhand ook dat dit weleens lastig kon worden tegen PEC Zwolle. Hoewel de brigade van Frank de Boer in Zwolle met twee vingers in de neus met 0-2 won, bleken de blauw-witten in de ontmoetingen daarvoor een heuse 'angst-gegner' van de Ajacieden te zijn. Vijf keer op rij werd er namelijk niet gewonnen van PEC Zwolle, dat Ajax onder meer aftroefde in de strijd om de KNVB Beker (5-1) en de Johan Cruijff Schaal (1-0).

Een Zwols succes zat er in de ArenA echter geen moment in. Er was amper afgetrapt, of de bal lag al in het netje. Lasse Schöne ontsnapte aan de aandacht van Bart van Hintum en tekende met een fraaie kopbal uit een voorzet van Nick Viergever voor de 1-0. Diezelfde Schöne was een kwartier later met een vrije trap dicht bij de tweede Amsterdamse goal. De sterk spelende Mitchell Dijks liet zich ook zien, de linksback pegelde na een rush hard over.

In de tweede helft startte PEC Zwolle met Rick Dekker in plaats van de meer aanvallend ingestelde Wouter Marinus, waardoor er vooral geprobeerd werd om de schade te beperken. Dat lukte, omdat Milik eerst vanuit kansrijke positie wild over schoot en daarna naast knikte uit een vrije trap. Verder waren er bovendien weinig mogelijkheden te noteren. Ajax vond het, in heerlijke lente-omstandigheden, ook wel prima. PEC Zwolle was niet bij machte om potten te breken, waardoor het wel een gelopen koers was. Dat gaf de fans mooi de gelegenheid om steeds met zijn allen 'Johan Cruijff, wie kent hem niet? Johan Cruijff, Johan Cruijff is een echte Ajacied' te zingen.

Dankzij de simpele overwinning is Ajax weer de nummer één in de Eredivisie. PSV, dat zaterdagavond met 2-4 bij AZ won, staat weer twee punten achter de titelconcurrent. De Amsterdammers spelen in de laatste vijf speelronden tegen Cambuur (uit), Utrecht (thuis), Heerenveen (uit), Twente (thuis) en De Graafschap (uit). Aan hen de taak om Cruijff niet alleen te eren met een zege, maar ook met het kampioenschap.

[photo,96916,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen