De Boer: "Mooi afscheid van Cruijff is volkomen terecht"

Ger
1 april 2016, 17:03   Bijgewerkt: 1 april 2016, 17:09

Ajax nam in de vorige speelronde in een rechtstreekse confrontatie de koppositie in de Eredivisie over van PSV. De Amsterdammers verdedigen in de laatste zes competitieduels een marge van twee punten op de titelrivaal uit Eindhoven, te beginnen in het thuisduel met PEC Zwolle. Trainer Frank de Boer beseft dat een slippertje grote gevolgen kan hebben.

"We moeten uitgaan van het ergste scenario dat PSV alles wint. Dus moeten wij dat ook doen", blikt De Boer op de website van Ajax vooruit naar het zondagse treffen met Zwolle. "Gelukkig hebben we alles in eigen hand. En stel dat we een misstap maken, moeten we hopen dat PSV ook een keer de mist ingaat." Het duel in de Amsterdam ArenA zal ook in het teken staan van Johan Cruijff. De Boer wil dat zijn spelers toch vooral gefocust zijn op de wedstrijd. "Dat er een mooi afscheid komt, is volkomen terecht. Ik denk dat iedereen het nu wel een plekje heeft kunnen geven."

Arek Milik was de afgelopen wedstrijden belangrijk in de spits van Ajax. De Boer is blij met de ontwikkeling van de Pool. "We wisten allemaal al dat hij verschrikkelijk goed kan zijn, vooral met zijn linkerpoot. Maar er waren aspecten die hij moest verbeteren en dat heeft hij gedaan. Sleuren deed Milik altijd al, maar je moet het op de juiste momenten doen. Net als balvast zijn. We hebben altijd hoge eisen, dat klopt, maar voor iedereen. We hebben een selectie van 21 man, met achttien veldspelers. Iedereen moet zijn stinkende best doen en knokken voor zijn plekje."

Naar aanleiding van de gewonnen topper tegen PSV zal De Boer weinig gaan sleutelen aan zijn basiself. "Ik heb niet veel reden om iets te veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen