Jans baalt van 'roemloos' verlies: "Het was snel voorbij"

3 april 2016, 20:17   Bijgewerkt: 4 april 2016, 15:44

"We zijn eigenlijk geen enkel moment dichtbij geweest", sprak Ron Jans zondag in de mixed zone van de Amsterdam Arena, na de kansloze 3-0 nederlaag van zijn PEC Zwolle tegen Ajax. De bekerwinnaar van 2014 kwam al binnen een ruime minuut met 1-0 achter en liep vervolgens eigenlijk alleen maar achter de feiten aan. Jans koos voor een brutale tactiek, maar het gewenste effect bleef uit.

PEC Zwolle zette in de openingsfase vol druk op Ajax, maar de bal lag dus al binnen anderhalve minuut in het netje. "Dat was echt een dubbele klap", zegt Jans tegen FCUpdate.nl over de vroeg goal van Lasse Schöne. "We lieten Thomas Lam de eerste veertien minuten voor de verdediging spelen, zodat we meteen druk konden zetten op Nick Viergever. Ondanks de vroege tegengoal zijn we daar mee doorgegaan. Dat leidde tot veel balverlies bij Ajax, maar wij konden eigenlijk de hele wedstrijd niets creëren als we de bal hadden. Als je dan slecht verdedigt bij de 2-0 en de 3-0, dan is het heel snel voorbij."

Jans zag een dodelijk Ajax. "Ajax had tot de 3-0 eigenlijk niet veel mogelijkheden, maar als ze eruit kwamen, dan waren ze veel gevaarlijker dan wij. Ze waren heel effectief. Arek Milik schijnt niet effectief genoeg te zijn... Nou, dan weet ik nog wel een club voor hem", lacht Jans, doelend op de kritiek die de Poolse spits weleens te verwerken krijgt.

Na de theepauze was het een gelopen koers, weet ook Jans. "In de tweede helft probeerden we meer controle te hebben, zodat de score niet meer zou oplopen", aldus de PEC Zwolle-trainer, die daarom Wouter Marinus voor Rick Dekker verving. "Vanuit de controle wilden we weer druk zetten. We hebben echter niet eens een echte kans gehad, zeker niet in de tweede helft. Het is een roemloos verlies. Wat Van den Brom (John, red.) al zei: het verschil tussen de top en de subtop is best wel groot", vindt Jans. "We hadden niet te veel respect voor Ajax, we waren gewoon niet goed genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen