Kan Leicester City de zenuwen in bedwang houden?

Jw
24 april 2016, 16:15

De Engelse titelrace nadert zijn ontknoping. Leicester City heeft vijf punten voorsprong op Tottenham Hotspur, maar door het gelijkspel van vorige week tegen West Ham United (2-2) wordt er getwijfeld of de ploeg van trainer Claudio Ranieri met de druk om kan gaan. Thierry Henry, analyticus op de Engelse televisie, heeft zijn vraagtekens.

"Ik heb zelf ook in zulke situaties gezeten, waarin de titel op het spel staat. Vorige week zag ik voor het eerst echt zenuwen bij Leicester City. Door de zenuwen ga je je anders gedragen en doe je dingen, die je anders niet zou doen", doelt Henry op de rode kaart van Jamie Vardy, die geschorst is voor het duel van vanmiddag.

"Je zag het aan de manier waarop ze rond de scheidsrechter gingen protesteren en aan hoe stil ze werden na een tegendoelpunt. Ze lieten veel zenuwen zien en dat hoort bij de fase in de competitie. Het zal niet eenvoudig zijn, maar zijn ze daar tegen bestand? Dat is voor mij de vraag", besloot de oud-speler van Arsenal.

Jamie Redknapp, voormalig Engels international, is ook benieuwd naar Leicester City, dat alle schijnwerpers op zich heeft gericht. "Het is nog steeds ongelofelijk dat Leicester City aan kop staat, en ik bedoel dat op een positieve manier. Gezien het verhaal, de geschiedenis en waar ze vorig jaar nog stonden. Je kunt ook niet in de geschiedenisboeken gaan om te kijken hoe andere teams hier mee om zijn gegaan, want dit is nog nooit gebeurd. Dit is uniek."

"Ze moeten genieten, maar ik zag ook vorige week dat de zenuwen in het spel slopen. Het was een mooie en spectaculaire wedstrijd, maar ze oogden niet volledig koel in het hoofd", aldus Redknapp.

Leicester City neemt het vanmiddag om 17.15 uur op tegen Swansea City. The Foxes leggen bij winst de druk weer bij de Spurs, die morgen in actie komen. De koploper gaat vervolgens nog op bezoek bij Manchester United, speelt thuis tegen Everton en sluit het seizoen af op Stamford Bridge tegen Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen