KNVB neemt voorschot op financiële ondergang Twente

Ger
29 april 2016, 16:27
Foto: © ProShots

Hoewel het noodlijdende FC Twente op weg lijkt naar een verlenging van de proflicentie, blijft de KNVB rekening houden met een doemscenario. De nationale bond heeft een procedure openbaar gemaakt die in werking zal treden wanneer de Enschedese club toch wegvalt uit het profvoetbal.

Bij de huidige stand in de Eredivisie spelen Excelsior en De Graafschap nacompetitie. De ploeg die zestiende staat, komt als eerste in aanmerking om de eventuele opengevallen plaats van Twente in te nemen. Dat is op dit moment Excelsior. Als zowel de nummer zestien als de nummer zeventien zich weten te handhaven, dan mag de nummer achttien, (nu SC Cambuur) volgend seizoen toch weer op het hoogste niveau acteren.

De KNVB benadrukt dat het niet vooruit wil lopen op een eventuele beslissing, maar zegt er veel waarde aan te hechten om duidelijkheid te geven voordat de beslissingen in de Eredivisie definitief zijn gevallen. Op 9 mei beslist de licentiecommissie over het voorbestaan van Twente in het betaalde voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen