Twentse bedrijfsleven stelt club veilig met garanties

Jw
28 april 2016, 21:55

FC Twente is voorlopig gered. Het bedrijfsleven in en rondom Enschede heeft zich voor vele miljoenen garant gesteld, zodat de Eredivisionist zijn voortbestaan kan veiligstellen. Dat meldt FC Twente donderdagavond zelf op de clubsite.

Eerder op de dag had FC Twente al de bestuurlijke kant van de club opnieuw ingericht, naar advies van eerdere onderzoeken. Daarmee was een belangrijke deadline gehaald, maar zonder de investeringen vanuit het bedrijfsleven zou dat waardeloos zijn. Met deze stap lijkt FC Twente alle zaken op orde te hebben gekrege , voordat het op 1 mei wordt gekeurd door de KNVB.

"Het is fantastisch om te merken op hoeveel steun FC Twente in de regio kan rekenen. Niet alleen onze supporters zijn in deze loodzware periode onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, ook het Twentse bedrijfsleven laat zich van haar beste kant zien", aldus interim-directeur Onno Jacobs in een reactie. "Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen wij tijdig, nog voor 1 mei a.s., een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst."

FC Twente had de miljoenen van de bedrijven nodig, omdat de door de gemeente Enschede beloofde garantstelling van 32 miljoen euro niet kon worden gerealiseerd voor 1 mei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen