Advies spelersraad in de wind geslagen: "Dit wisten we al"

26 mei 2016, 19:17

Hoewel de Centrale Spelersraad eerder vandaag (donderdag) aan de licentiecommissie heeft geadviseerd om FC Twente niet te laten degraderen, is er met dat advies niets gebeurd. De licentiecommissie heeft donderdagavond namelijk kenbaar gemaakt dat de straf voor Twente gehandhaafd blijft. Danny Hesp, voorzitter van de spelersraad, had dat al verwacht.

"De licentiecommissie had z'n antwoord al klaar liggen", reageert Hesp in het ED. Hij had al verwacht dat de commissie niets met het advies van de spelersraad zou doen. "Wij zijn er om de spelers te beschermen, zij zijn er om de bestuurders te bestraffen. Dus zij wisten wel wat wij zouden besluiten en wij wisten wel wat ze daarmee zouden doen."

De spelersraad wilde de selectie van Twente niet laten stikken, zegt Hesp. "Die jongens zijn ook slachtoffer. Het vorige bestuur heeft de zaak moedwillig belazerd, daar zijn wij ook wel uit. Maar om dan het werk van zo'n veertig contractspelers op het spel te zetten, dat gaat ons echt te ver. De licentiecommissie voelde denk ik wel aan dat wij niet degenen wilden zijn die de spelersgroep onderuit zou halen. Dus die hadden hun besluit al klaar voor wij lieten weten wat we ervan vonden. De commissie neemt altijd z'n eigen besluit."

Degradatie is voor FC Twente door de gebeurtenissen van vandaag ineens heel dichtbij. Alleen het hoger beroep van vrijdagochtend zou de club nog van degradatie kunnen redden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen