Messi: "Hopen dat Real Madrid dit seizoen geen prijs pakt"

10 mei 2016, 15:51
Messi:

FC Barcelona werd door Atlético Madrid uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League, maar doet nog wel 'gewoon' mee voor twee andere hoofdprijzen: de Spaanse landstitel en de Copa del Rey. Lionel Messi hoopt op het winnen van de dubbel en steunt Atlético in de finale van de Champions League.

"Natuurlijk willen wij als Barcelona-mensen niet dat Real Madrid iets wint", aldus Messi tegenover ESPN. "Dat is andersom ook het geval. Dat beide clubs uit Madrid opnieuw tegenover elkaar staan in de Champions League-finale is niet leuk, maar wij moeten onze gedachten vooral richten op datgene wat wíj nog kunnen bereiken dit seizoen. Als we twee van de drie prijzen winnen, is dat spectaculair te noemen."

Op zaterdag 14 mei kan Barcelona op bezoek bij Granada kampioen worden, op 22 mei staat de bekerfinale tegen Sevilla op het programma. "Het zou fantastisch zijn om zowel de competitie als de Spaanse beker te winnen. Dat is zeker niet gemakkelijk. We hebben gestreden tegen uitstekende ploegen."

Messi blikte ook terug op voorgaande jaren. "We hebben al zoveel gewonnen, veel meer dan ik ooit had gedacht toen ik begon met voetbal. Misschien steekt het enigszins dat ik met het nationale elftal nog geen prijs heb gepakt, terwijl ik wel enkele finales heb gespeeld. Maar dat is voetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen