Zeges Barça en Real Madrid, Atlético verspeelt titelkansen

8 mei 2016, 19:16

FC Barcelona heeft als koploper geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap. Het begint volgende week als nummer één aan de laatste speelronde. Real Madrid won eveneens, waardoor het Atlético Madrid passeert op de ranglijst. Atlético ging onderuit bij Levante en maakt geen kans meer op de titel.

Barça nam het in eigen huis op tegen stadgenoot Espanyol en rolde de rivaal uiterst eenvoudig op. Lionel Messi gaf in de achtste minuut het startsignaal voor een ruime 5-0 overwinning. De Argentijn trof doel vanuit een vrije trap. Vervolgens nam Luis Suárez twee treffers voor zijn rekening.

Na Messi en Suárez was het de beurt aan Rafinha om mee te delen in de feestvreugde. Om de doelpuntenproductie compleet te maken nam Neymar de 5-0 voor zijn rekening op aangeven van Suárez.

Atlético Madrid

De grootste rivaal voor Barça was Atlético. De Madrilenen stonden in punten gelijk met Barcelona, maar verslikten zich zondag lelijk in Levante. Het duel begon goed met een vroege treffer van Fernando Torres, momenteel de man in vorm bij de Champions League-finalist. Victor Casadesús deed Atlético pijn door de 1-1 te maken. De klap werd nog groter door het winnende doelpunt van Giuseppe Rossi in de slotminuut namens Levante. Vanwege het onderlinge resultaat kan Atlético Barcelona niet meer inhalen.

Real Madrid

Real is Atlético gepasseerd op de ranglijst door Valencia met 3-2 opzij te zetten. Cristiano Ronaldo opende na een klein halfuur de score, waarna Karim Benzema voor de verdubbeling zorgde. Rodrigo deed met de 2-1 wat terug. Ronaldo zorgde ook voor de 3-1, waarna Valencia zich via André Gomez terug in de wedstrijd knokte. Na de rode kaart van Rodrigo was het echter gebeurd voor de gasten.

Met nog één wedstrijd te gaan staat Barcelona met een punt voorsprong op Real Madrid bovenaan. Atlético Madrid volgt op drie punten. Barcelona speelt volgende week uit bij Granada en Real Madrid gaat op bezoek bij Deportivo La Coruña.

Overige uitslagen

Real Sociedad – Rayo Vallecano 2-1

Villarreal – Deportivo La Coruña 0-2

Getafe – Sporting Gijon 1-1

Eibar – Real Betis 1-1

Sevilla – Granada 1-4

Las Palmas – Athletic Bilbao 0-0

Celta de Vigo – Málaga 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen