Uitstel bij Ajax, De Boer gewoon mee naar China

Jw
11 mei 2016, 21:42

Ajax en Frank de Boer hebben nog geen besluit genomen over hun samenwerking. De verwachting was dat vandaag duidelijkheid zou komen over de toekomst van de 45-jarige trainer, maar volgens de NOS is er verdeeldheid ontstaan binnen de directie. "De Boer gaat vrijdag gewoon mee naar China", liet directielid Edwin van der Sar weten.

De Boer gaf voor de beslissende wedstrijd tegen De Graafschap al aan zijn beslissing te hebben genomen. Toch lijkt het erop alsof de klap van de gemiste titel invloed heeft op de keuze van de oefenmeester, die Ajax vier keer kampioen maakte in 5,5 jaar tijd. Zijn beslissing heeft hij namelijk nog altijd niet bekendgemaakt.

Indien De Boer intern heeft aangegeven te willen blijven, is het natuurlijk aan de clubleiding van Ajax om een knoop door te hakken. Hij heeft nog een eenjarig contract en gaf al eerder aan tevreden te zijn in Amsterdam. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers liet onlangs echter ook doorschemeren dat de voormalig Oranje-international (112 interlands) openstaat voor een vertrek naar een buitenlandse club, waarbij hij Everton en Valencia als kandidaten noemde. Het is niet bekend of De Boer ook daadwerkelijk aanbiedingen uit het buitenland op zak heeft.

Volgens de NOS heerst er binnen Ajax verdeeldheid over de toekomst van De Boer, waarbij Van der Sar en Marc Overmars niet op één lijn zouden zitten. Vandaag gingen alle partijen om de tafel, maar een beslissing is daarin dus nog niet genomen. Eén van de verwachte pijnpunten is het transferbudget wat De Boer jaarlijks tot zijn beschikking krijgt. Hij vindt dat de Raad van Commissarissen de hand teveel op de knip houdt.

Ajax werkt van 13 tot en met 19 mei een trainingskamp af in China, waar het vooral vanwege commerciële doeleinden actief zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen