Van Gaal: "Fans van United verdienen een prijs"

Jw
19 mei 2016, 18:10

Manchester United eindigde dit seizoen op de vijfde plaats in de Premier League en strandde in de groepsfase van de Champions League. Toch kan trainer Louis van Gaal het seizoen nog afsluiten met een fraaie prijs. De Mancunians nemen het zaterdag in de finale van de FA Cup op tegen Crystal Palace. Van Gaal hoopt een cadeautje weg te kunnen geven aan de trouwe fans.

"Ik heb gelezen dat de laatste FA Cup-winst van Manchester United in 2004 was, dus dat is een tijd geleden. Voor Manchester United is dit een grote prijs, helemaal omdat deze de laatste tijd niet is gewonnen", begon Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar de finale op Wembley. "Ik heb altijd gezegd dat ik de fans een prijs wil geven, omdat zij er altijd zijn en onvoorwaardelijke steun geven aan het team. Zij hebben ons nog nooit laten zitten, dus zij verdienen het meer dan wie dan ook."

In Engeland is de FA Cup een hoofdprijs en Van Gaal denkt dat het voor zijn spelers een geweldige ervaring zou zijn om die te winnen. "Als je prijzen wint, is dat altijd belangrijk. Je kwalificeren voor de Champions League is natuurlijk belangirjk, maar dat is geen prijs. De FA Cup en de landstitel zijn echte prijzen. Voor de spelers is het belangrijk om een beker omhoog te kunnen houden. Dat zijn de momenten waar je het voor doet. De FA Cup is een grote prijs hier in Engeland en we spelen in de mooiste voetbaltempel die hier is (Wembley, red.), dus aan alles is te merken dat dit een grote wedstrijd wordt."

Mede door blessures zijn er veel jonge talenten doorgebroken onder Van Gaal. "We hebben wedstrijden op dit niveau nodig om onze jonge spelers verder op te leiden. Deze wedstrijden moeten we winnen. In één wedstrijd kun je alles weggeven en met die druk moet je leren omgaan. Dat is een nieuwe stap in hun ontwikkeling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen