Willem II blijft in Eredivisie na gewonnen burenruzie

Ger
22 mei 2016, 19:17
Foto: © ProShots

Willem II heeft zich verzekerd van een nieuw seizoen Eredivisie-voetbal. De ploeg van scheidend trainer Jurgen Streppel toonde zich in eigen huis veel sterker dan aartsrivaal NAC: 3-1. Erik Falkenburg maakte het verschil voor de Tilburgers met twee doelpunten. NAC speelt door de nederlaag ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Voor de wedstrijd was er maar één man in Tilburg zeker van Eredivisie-voetbal: Jurgen Streppel. De trainer, die vertrekt naar Heerenveen, wilde zeker geen afscheid nemen met degradatie en had zijn ploeg aangepast om de 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken. Falkenburg kreeg de voorkeur als spits boven Nick van der Velden, Rochdi Achenteh moest, als vervanger van Guus Joppen, voor meer aanvallende impulsen zorgen als linksback. Beide ingrepen pakten goed uit. Achenteh was de aangever bij de 1-0 van Freek Heerkens. Een vrije trap van de linkerverdediger werd vlak voor rust met het hoofd verlengd door de rechtsback en plofte in de verre hoek naast Jelle ten Rouwelaar.

NAC beperkte zich tot verdedigen en probeerde met Joey Suk en Lerin Duarte het middenveld van Willem II het voetballen onmogelijk te maken. De momenten dat de ploeg uit Breda over de middenlijn kwamen waren op één hand te tellen. Daardoor waren de bezoekers afhankelijk van standaardsituaties. Omdat de dekking bij Willem II te wensen overliet leverde het NAC nog bijna een doelpunt op. Sjoerd Ars kopte, geheel vrijstaand, naast uit een hoekschop en ook Joey Suk had kunnen scoren na een vrije trap van Seuntjens en doorkoppen van Kenny van der Weg.

Zo ontstond er toch nog een spannende slotfase omdat NAC aan één doelpunt voldoende had voor promotie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen gooide alles op alles in het laatste kwartier om de 3-2 te forceren. Kevin Brands had zich onsterfelijk kunnen maken, maar miste twee keer in vrije positie na voorzetten vanaf rechts. Zo blijft Willem II behouden voor het hoogste niveau en moet NAC zich op gaan maken voor een nieuw seizoen in de Jupiler League. De Graafschap zal als hoogst geklasseerde degradant waarschijnlijk profiteren van de mogelijke degradatie van FC Twente. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen