België herstelt zich met klinkende zege op Ierland

Jw
18 juni 2016, 17:05   Bijgewerkt: 18 juni 2016, 17:12
Foto: © ProShots

België heeft haar eerste groepszege binnen. Romelu Lukaku (tweemaal trefzeker) en Axel Witsel bezorgden onze zuiderburen een 3-0 overwinning op Ierland. Na een 0-0 ruststand knokten de Belgen zich knap naar een probleemloze zege. België stijgt naar de tweede plek in Groep E, achter groepsleider Italië.

België verloor haar eerste groepswedstrijd van Italië, waarna de druk van het nationale volk toenam op bondscoach Marc Wilmots en zijn elftal. Wilmots besloot het basiselftal om te gooien voor de wedstrijd van vandaag. Onder meer Yannick Carrasco en Mousa Dembélé maakten hun opwachting tegen de Ieren, in een aanvallende formatie.

De 0-0 ruststand bleek geen voorbode voor een stunt van de Ieren. Vlak na de rust kwam België er gevaarlijk uit via Kevin de Bruyne, die eigenhandig het middenveld overstak om een tegenaanval te forceren. De Bruyne zag Romelu Lukaku vrij staan op de rand van het zestienmetergebied. De spits – die in de eerste helft nauwelijks aan de bal kwam – kende geen twijfel en ronde beheerst af. Doelman Darren Randolph kon alleen maar toezien hoe het geplaatste schot zijn rechterhoek in vloog.

In de tussentijd had Axel Witsel ook nog de 2-0 binnengekopt. Een voorzet op maat van de veelvuldig opkomende rechtsachter Thomas Meunier viel precies op het voorhoofd van de Belgische middenvelder. Zijn krachtige inzet vloog langs de vuisten van de kansloze Randolph.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen