Del Bosque blij met dominantie, Terim boos op team

Jw
18 juni 2016, 09:41
Foto: © ProShots

Spanje was vrijdag de overduidelijke winnaar in de strijd tegen Turkije. De regerend EK-kampioen gaf een galavoorstelling weg tegen de Turken, die niets te vertellen hadden. Bondscoach Vicente del Bosque constateerde na afloop dat zijn team niets aan het toeval had overgelaten.

"We hebben ons eerste doel bereikt door ons te kwalificeren voor de knockout-fase. Het was een goede prestatie, omdat we negentig minuten lang de controle hadden. We hebben de laatste tijd moeite gehad om te scoren, maar nu hebben we er drie gemaakt", aldus een teverden Del Bosque na afloop.

Met de klinkende zege heeft Spanje in één klap laten zien dat het toch de vorm heeft van een titelfavoriet. "Wij maken ons geen zorgen. het is lastig dit team te vergelijken met die van 2008 en 2012, toen we ook kampioen werden. Een aantal grote Spaanse voetballers is sindsdien met pensioen gegaan, maar elk toernooi heeft zijn eigen verhaal."

Terim boos

De Turkse coach Fatih Terim had geen goed woord over voor zijn ploeg. "Het team dat ik vanavond aan het werk heb gezien, kan ik niet waarderen. Het team gaf op en accepteerde de nederlaag. De mensen die mij kennen, weten dat ik niets te maken wil hebben met mensen die opgeven. Dat kan ik simpelweg niet accepteren en daarom maak ik namens mijn team excuses aan iedereen", kondigde Terim indirect aan zijn elftal flink op de schop te zullen gooien in aanloop naar de laatste groepswedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen