Van Breukelen: "Nederland moet fysiek en mentaal groeien"

Jw
18 juni 2016, 10:15
Foto: © ProShots

De KNVB hoopt dat Hans van Breukelen weer lijn gaat geven aan het technische beleid in het Nederlandse voetbal. De 59-jarige Utrechter werd vrijdag aangesteld als technisch directeur van de Nederlandse voetbalbond. Hij vindt dat Nederlandse voetballers op meerdere gebieden weer aansluiting moeten vinden met de Europese top.

"We moeten fysiek sterker worden en mentaal groeien", zei Van Breukelen bij de NOS. "We moeten zorgen dat spelers beter worden opgeleid, trainers beter worden opgeleid, in combinatie met gebruik van technologie en wetenschap."

Van Breukelen haalde als voorbeeld Sergio Ramos aan, de aanvoerder van zowel Real Madrid en Spanje. "Die man laat meteen zien dat hij er is", vond Van Breukelen, die op 1 juli zal beginnen. "Ik ga eerst rustig kijken en met mensen in het veld praten. Wat ligt er, wat hebben we? De KNVB-campus moet weer een voetbaluitstraling krijgen. De V van KNVB moet weer echt voor Voetbal staan."

Door de aanstelling van een technisch directeur heeft bondscoach Danny Blind ineens een nieuwe baas. Volgens Van Breukelen komt namelijk ook de aanstelling van de technische staf 'op zijn bordje', zoals de oud-keeper het zelf verwoordde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen