Henk de Jong kan niet rekenen op uitkering: "Schandalig"

Ger
6 juli 2016, 08:43
Foto: © ProShots

Henk de Jong vertrok begin februari bij SC Cambuur, al kreeg hij tot 1 juli doorbetaald. De trainer vond onlangs een nieuwe uitdaging bij FC Groningen, waar hij per 1 augustus aan de slag gaat als commercieel medewerker. In de overgangsperiode vroeg De Jong een uitkering aan, maar dat bleek zonder succes.

"Ik heb openlijk gesolliciteerd, zelf een baan gevonden en ben een eigen bedrijf gestart om maar inkomsten te krijgen door lezingen te geven. Dan heb je één maand steun nodig van het UWV maar die krijg je niet, terwijl ik dertig jaar lang betaald hebt", aldus De Jong op NPO Radio 1. Hij kreeg zijn antwoord via een brief uit Amsterdam. "Een onpersoonlijk briefje, terwijl er gewoon een kantoor in Leeuwarden is. Had me daar naartoe gehaald en het uitgelegd. Ik vind dit schandalig en ben er behoorlijk pissig over. Het is een belangrijke beslissing voor een gezin."

Deze week kwam er nog een geïnteresseerde partij bij voor De Jong. "Ik heb daar een paar nachten van wakker gelegen, maar ik had al mijn woord gegeven aan Groningen. Maar als ik ooit vertel om welke club het gaat, dan verklaren jullie me voor gek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen