ADO Den Haag boekt eenvoudige zege op Go Ahead Eagles

Ger
6 augustus 2016, 20:38
Foto: © ProShots

ADO Den Haag heeft vanavond de vuurdoop van Zeljko Petrovic in de Eredivisie opgeluisterd met een 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Met vijf nieuwelingen in de ploeg liet de thuisclub met name in de eerste helft een goede indruk achter en met twee treffers was Mike Havenaar de grote man.

Waar ADO het normaal gesproken moet hebben van het laatste 'Haags' kwartiertje, moesten de Hagenezen het vanavond hebben van het eerste kwartier. De ploeg begon overtuigend, met veel druk en een aantal prima combinaties. Dit leverde binnen tien minuten een enorme kans op voor Édouard Duplan, die net te kort kwam om een voorzet van Mike Havenaar binnen te knikken.

Go Ahead Eagles kwam na deze achterstand iets meer aan voetballen toe en kwam tot enkele mogelijkheden, maar in de eerste helft was het vooral de thuisclub dat de lakens uitdeelde en een goede indruk maakte. De snelle buitenspelers Ruben Schaken, maar vooral de van FC Eindhoven teruggekeerde Gervane Kastaneer, bezorgden hun tegenstanders handen vol werk. Een combinatie tussen de flankspelers leverde nog bijna de tweede Haagse treffer op, alleen werd een inzet van Schaken van richting veranderd en zo verdween deze naast de paal.

Trainer Hans de Koning bracht na rust Darren Maatsen voor Henrik Ojamaa. De Estlander beleefde een ongelukkig debuut en was onder andere verantwoordelijk voor de penalty die de 1-0 voor ADO opleverde. Met de nieuweling op rechts drongen de Deventenaren meer aan en dit leverde na 55 minuten bijna de gelijkmaker op via Xandro Schenk, die uit een corner op de paal kopte.

Hierdoor nam het geloof in een goede afloop meer en meer af bij de gasten uit Deventer en werd de avond voor ADO en Petrovi? alleen nog maar mooier. De nieuwe trainer had beide flankspelers Schaken en Kastaneer vervangen voor Ludcinio Marengo en Tyronne Ebuehi en met een kopbal zette laatstgenoemde de 3-0 eindstand op het bord, op aangeven van Marengo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen