Heracles beleeft ook tegen Roda JC het Arouca-scenario

Ger
7 augustus 2016, 19:17
Foto: © ProShots

Terwijl de teleurstelling van de uitschakeling in Europa tegen Arouca nog vers in het geheugen zit, heeft Heracles opnieuw een zege uit handen gegeven. In zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, op bezoek bij Roda JC, kwam het verdiend voor en kreeg het kansen op meer, totdat het uiteindelijk alsnog misging: 1-1.

Ten opzichte van het duel in Portugal voerde trainer John Stegeman een paar wijzigingen door. Zo kregen Brahim Darri en Peter van Ooijen een basisplek, ten koste van Bradley Kuwas en Thomas Bruns. Aanwinst Vincent Vermeij uit Doetinchem zat wel bij de selectie, maar op de bank. De aanpassingen zorgden niet meteen voor succes. Roda begon sterker en kwam tot twee keer toe met een waarschuwingsschot via Farshad Nooren en Adil Auassar.

Terwijl Benjamin van Leer eerder nog knap redding kon brengen oog in oog met Jaroslav Navratil, sloeg de kleine vleugelspeler even later wél toe: 0-1. Hij schoot hard raak nadat Art van Peppen zijn uithaal net niet kon voorkomen. De bezoekers uit Almelo werden sterker en kregen via Iliass Bel Hassani nog een paar goede mogelijkheden.

De thuisaanhang kwam ineens weer tot leven, het werd alsnog een vermakelijke slotfase in het Parkstad Limburg Stadion. Roda kreeg vertrouwen door de gelijkmaker en drong aan op meer. Mikhail Rosheuvel, ook een van de nieuwelingen in Kerkrade, schoot zijn ploeg vlak na de 1-1 bijna naar een overwinning. Datzelfde gold voor Navratil, hij vergat zijn tweede te maken op aangegeven van Bel Hassani.

Roda JC en Heracles delen de punten dus, in hun openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen. En daar zal zeker het elftal van Stegeman, na de teleurstelling in Europa, flink van balen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen