Groningen simpel door, Cambuur zwijnt tegen amateurs

20 september 2016, 18:56

FC Groningen heeft de eclatante overwinning op FC Utrecht (1-5) een prima vervolg gegeven. De formatie van Ernest Faber liet Capelle in de eerste ronde van het bekertoernooi geen kans: 0-4. Ook Almere City FC, FC Emmen en SC Cambuur bekeren verder, al ging dat in het geval van de Leeuwarders allerminst eenvoudig.

Groningen deed in Capelle aan den IJssel snel zaken met de thuisploeg, die actief is in de Derde Divisie. Na een kwartier stond er al een 0-2 stand voor de eredivisionist op het scorebord. Danny Hoesen, tegen Utrecht nog twee keer trefzeker, opende de score in de negende minuut met een rake vrije trap. Zes minuten later tekende Tom van Weert met een geplaatste bal voor de 0-2, waardoor de wedstrijd toen eigenlijk al beslist was. In de tweede helft waren ook Hans Hateboer en invaller Alexander Sørloth nog trefzeker, beide spelers scoorden met het hoofd. Daardoor heeft Groningen zich simpel geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Ook Almere City FC is er dinsdag in geslaagd een amateurclub eenvoudig opzij te schuiven. Door twee goals van Yener Arica werd Rijnsburgse Boys op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Ook FC Emmen bekert ten koste van een derdedivisionist verder. De ploeg uit Drenthe kwam tegen Scheveningen nog wel op een 1-0 achterstand, maar goals van Cas Peters en Rogier Krohne klaarden de klus voor Emmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen