Hyballa noemt vertrek directeur Hoekman 'jammer'

8 september 2016, 15:53
Foto: © ProShots

Bij NEC vond deze week een opvallende mutatie achter de schermen plaats. Technisch directeur Peter Hoekman, pas enkele maanden in dienst, werd door de club buiten gezet. Hij had een contract tot 2019, maar volgens de club 'bleek de samenwerking niet te werken op een wijze die we voor ogen hadden'.

Hoofdcoach Peter Hyballa, evenals Hoekman pas sinds enkele maanden in dienst bij de club uit Nijmegen, betreurt de gang van zaken. "Ik vind het jammer", zegt hij tegen De Gelderlander. "Danny heeft een goede voetbalkennis en was voor mij een goede sparringpartner. Dat is voor mij heel belangrijk." De coach vervolgt: "Persoonlijk is het altijd triest als iemand weg moet gaan. Danny woont in Nijmegen en wordt er in de stad op aangesproken. Waarom moet iemand, die een contract voor drie jaar heeft, na twee maanden weg?"

Die vraag kan en wil de coach niet beantwoorden. Hij richt zich vooral op zijn eigen werk, zegt hij. "Als trainer weet je hoe de constructie is bij deze club. Daar moet je mee omgaan. Ik moet het accepteren. Het is niet mijn taak te oordelen en een cijfer te geven. Ik vind NEC echt een leuke club, ook met de mensen op kantoor en zo. Dat klinkt een beetje alsof ik Popie Jopie ben, maar ik kan hier met iedereen goed werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen